DAPATKAN SAUNA HARGA TERENDAH DISINI

DAPATKAN SAUNA HARGA TERENDAH DISINI

SET SAUNA PALING MURAH

RM290 PROMOSI HUJUNG TAHUN



SELAMAT DATANG KE LAMAN

ELYNZ SAUNA

Terima Kasih yang tidak terhingga kepada para
pelanggan yang setia
bersama kami.
Pelanggan yang dihormati,

Jika anda ingin :
Membuat pertanyaan tentang product?

Membeli dan menempah product?

Membuat temujanji untuk melihat dan mencuba product?

Sila hubungi kami terus ke 010 283 2606

Atau menerusi email elynzsauna@yahoo.com

Maklumbalas dari anda amat dialu-alukan bagi

meningkatkan lagi

perkhidmatan kami serta

mempermudahkan anda berurusan dengan kami...

Terima kasih.. Sokongan anda amat kami hargai !



EXCLUSIVE SILVER WHITE STEAM SAUNA


HARGA PROMOSI RM 290


(Harga asal RM 350)



JAMINAN SELAMA SATU TAHUN








Cara pemasangan yang mudah

Kualiti kain yang baik. Diperbuat dari 4 lapis kain (luar satin,
tengah fiber layer,
dalam pvc tahan panas & kalis air)

Kandungan setiap set

Sauna tent (home sauna)4 Lapis
Periuk sauna (steamer cooker)
Paip PVC untuk rangka sauna
Percuma Herba Sauna 5 set (tambah 5 set lagi) : 10 set
Percuma Pot Penyebar Wap & Pipe
+
PERLU TAMBAH Kerusi RM 15



Kos Pengangkutan

Semenanjung Malaysia : RM15

Sabah Serawak : RM70

Pelan Bayaran Ansuran / COD

sms/hubungi talian kami 019 250 7737

* Pesanan melalui Pos Penghantaran set sauna hanya akan
dibuat selepas pembayaran
penuh dibuat.



EXCLUSIVE RED PORTABLE STEAM SAUNA

HARGA PROMOSI RM 350
(Harga asal RM420)



JAMINAN SELAMA SATU TAHUN








Cara pemasangan yang mudah

Kualiti kain yang baik. Diperbuat dari 3 lapis kain
(luar satin, tengah fiber,
dalam pvc tahan panas
& kalis air)

Kandungan setiap setSauna tent (3 Layer )

Periuk sauna (steamer cooker) Beg untuk sauna tentPercuma Pot Penyebar Wap & Pipe

Percuma Herba 10 set

Beg sauna -Boleh digunakan untuk travel.sgt mudah


Kerusi PERCUMA




Kos Pengangkutan

Semenanjung Malaysia : PERCUMA

Sabah Serawak : RM70


Pelan Bayaran Ansuran / COD


sms/hubungi kami

* Pesanan melalui Pos Penghantaran set sauna hanya akan
dibuat selepas pembayaran
penuh dibuat.

.....................................................

EXCLUSIVE LUX PINK STEAM SAUNA

HARGA PROMOSI RM 319
(Harga asal RM 390)


JAMINAN SELAMA SATU TAHUN





Cara pemasangan yang mudah

Kualiti kain yang baik. Diperbuat dari 3 lapis kain
(luar satin, tengah fiber,
dalam pvc tahan panas & kalis air)

Kandungan setiap set
Sauna tent (home sauna)3 Lapis
Periuk sauna (steamer cooker)
Paip PVC untuk rangka sauna
Percuma Herba Sauna 10 set
Percuma Pot Penyebar Wap & Pipe
Percuma Pengurut Kaki
remote
+
Kerusi (PERCUMA)




Kos Pengangkutan


Semenanjung Malaysia : 10 Sabah Serawak : RM70

Pelan Bayaran Ansuran / COD

sms/hubungi talian 019250 7737*

Pesanan melalui Pos Penghantaran set sauna hanya
akan dibuat selepas
pembayaran penuh dibuat.



EXCLUSIVE GOLD PORTABLE STEAM SAUNA
HARGA PROMOSI RM 319
(Harga asal RM390)













(Set ini berWarna Emas)
Cara pemasangan yang mudah
Kualiti kain yang baik. Diperbuat dari 2 lapis kain
& pvc tahan
panas & kalis air
Kandungan setiap setSauna tent (2 Layer ) Periuk sauna (steamer cooker) Beg untuk sauna tentPercuma Pot Penyebar Wap & Pipe
Percuma Herba 10
Beg sauna -Boleh digunakan untuk travel.sgt mudah
Percuma pengurut kaki
Kerusi Percuma
REMOTE




Kos Pengangkutan

* Pesanan melalui Pos Penghantaran set sauna hanya
akan dibuat selepas pembayaran penuh dibuat.

......................................................

EXCLUSIVE EZY INFRARED SAUNA


HARGA PROMOSI RM 630(Harga asal RM690)

JAMINAN SELAMA SATU TAHUN











Cara pemasangan yang mudah
Kualiti kain yang baik. Diperbuat dari 3 lapis kain
(luar satin, tengah fiber, dalam pvc
tahan panas & kalis air)


Cara yang paling mudah untuk bersauna!
Cuma pasangkan
pada plug dan terus boleh
bersauna.

Kandungan setiap set
Sauna tent
Panel pemanas infrared
Pengurut Kaki
Remote
Kerusi Mudah Alih

Warranty Selama SATU TAHUN


Kos Pengangkutan


Semenanjung Malaysia : RM20
Sabah Serawak : RM80

* Penghantaran melalui post untuk set sauna
hanya akan dibuat selepas
pembayaran
penuh dibuat.





HERBA SAUNA (TERAPI SAUNA)
HARGA PROMOSI RM 10
(Harga asal RM17)














FUNGSI HERBA SAUNA IALAH :












Menyingkirkan toksin dalam badan




Menyembuhkan luka selepas bersalin




Mengurangkan resdung


Menyegarkan badan


Menghaluskan kulit


Menyingkirkan lemak
















Kandungan herba dr tumbuh-tumbuhan terpilih yang bagus digunakan






untuk kecantikan kulit,


detox dan menguruskan badan.










CARA MENGGUNAKANNYA




Masukkan 1 uncang ke dalam pot herba sauna yang berwarna hitam .


(*yang terletak dibawah kerusi) jika anda membeli sauna lama yang tiada


tempat khas untuk






herba bolehla diletak terus ke dalam periuk sauna.




( 1 uncang boleh pakai sehingga 3 kali)

















***** PATI SERAI WANGI *****


HARGA PROMOSI RM 20.00(Harga asal RM25)










































































1 botol : RM 20














Nama Botani


Cymbopogon nardus (L.) rendleNama lain Sereh wangi (Indonesia),


Citronella (Inggeris)Famili GraminaePengenalan






Tanaman Serai Wangi (Cymbopogon nardus) dipercayai berasal sama






ada dari Selatan India atau Sri Lanka. Serai Wangi juga tumbuh liar di kebanyakan


negara di Asia Tropika, Amerika dan Afrika. Di Malaysia, serai wangi biasanya


ditanam di halaman rumah sebagai tanaman dapur dan kebelakangan ini


terdapat beberapa pengusaha yang berminat untuk menanam serai wangi


bagi menghasilkan minyak patinya. Serai wangi ialah sejenis tanaman rumput


yang tinggi dan mempunyai rimbunan daun yang lebat. Ia boleh tumbuh


sehingga 1.0–1.5 m. Daunnya bersifat tirus, panjang sehingga 70 – 80 cm


dan 2 – 5 cm lebar. Ia berwarna hijau muda, kasar dengan urat yang selari


dan mempunyai aroma yang lebih kuat jika dibandingkan dengan serai makan.


Serai wangi jarang berbunga dan hanya berbunga bila sudah cukup matang iaitu


pada peringkat umur melebihi 8 bulan.








Khasiat dan Kegunaan Dari segi ubatan tradisional serai wangi


digunakan untuk rawatan selepas


bersalin dan pening kepala. Caranya adalah dengan menggunakan air rebusannya


sebagai mandian atau dibasahkan kepala dan dilapkan pada seluruh badan.


Ia juga


banyak digunakan dalam menghasilkan minyak urut untuk mengatasi masalah


kebas-kebas, lenguh-lenguh, gigitan serangga dan kembung perut.


Bagaimanapun


di kebanyakan negara serai wangi ditanam khas untuk pengeluaran minyak patinya.


Serai wangi menghasilkan minyak pati yang dikenali sebagai `citronella oil’ di


pasaran antarabangsa. Minyak sitronela mengandungi dua bahan kimia


penting iaitu


sitronelal dan geraniol. Sitronelal dan geraniol amnya digunakan untuk


bahan dasar


pembuatan ester-ester seperti hidroksi sitronelal, genaniol asetat dan


mentol sintetik


yang mempunyai sifat lebih stabil dan banyak digunakan dalam industri


wangi-wangian.


Hidroksi sitronelal penting untuk sabun dan minyak wangi yang berharga tinggi,


manakala mentol untuk bahan dasar ubat batuk, ubat gigi dan pencuci mulut.




















Semenanjung Malaysia : RM5




Sabah Serawak : RM10
















COD sms/hubungi talian 019250 7737*


Pesanan melalui Pos Penghantaran set sauna hanya akan


dibuat selepas pembayaran penuh dibuat.












......................................................















***** SAUNA PANT *****


HARGA PROMOSI RM 85(Harga asal RM99)



















FUNGSI SAUNA PANT


Sauna pant ( seluar sauna) ini amat berkesan jika ia digunakan untuk


mengempiskan perut &


mengecilkan paha. Selain daripada itu ia juga memberi kebaikan dari segi


kecantikan dan kesihatan.


Kecantikan






Mencantikkan kulit




Mengempiskan perut yang buncit




Dapat menjadikan tubuh lebih kemas dan membentuk semula pinggul






secara semulajadi


Lepas Bersalin






Mengecutkan perut, rahim, paha,




menyembuhkan luka-luka dalaman, serta menjadikan ibu lebih






bertenaga dan cergas.


Pelangsingan Badan






Membakar lemak (sehingga 600 kalori),




mencairkan selulit dari luar sama seperti berjogging sejauh 5km




berkesan untuk menguruskan badan.




Tungku moden (elektronik)




Kesihatan






Mengurangkan kesakitan anggota badan,




sakit urat, sendi, sengal-sengal tulang,




menghilangkan tekanan dan perehatan otot.




meningkatkan sistem kardiovaskular dan sistem imunisasi badan.


menghilangkan toksik dalam badan seperti aluminium, cadmium, lead dan mercury.


meningkatkan tahap metabolisme, melancarkan pengaliran darah,


memecahkan lemak yang berlebihan, mengurangkan penyakit jantung






strok dan darah tinggi serta anti-penuaan.






CARA-CARA MENGGUNAKAN SAUNA PANTS


Untuk menggunakan sauna pant ini, dinasihatkan untuk memakai seluar cotton


pada sebelah dlam terlebih dahulu. Jangan pakai sauna pants ini tanpa sebarang lapik.


Seluar cotton akan berfungsi untuk menyerap


peluh yang akan keluar apabila memakai sauna pant tersebut.


Pakai SAUNA PANTS dalam keadaan yang selesa (baring atau berdiri). Jangan


duduk atau meniarap


kerana ini akan mendatangkan masalah kepada alat sauna.






Jangan gunakan losyen atau seumpamanya ketika menggunakan SAUNA PANTS




kerana pori-pori akan terbuka luas dan boleh menyebabkan reaksi pada kulit






(allergi/gatal2)


Digalakkan minum minuman panas spt air suam. Elakkan minum minuman sejuk.


Jangan gunakan SAUNA PANTS sekurang-kurangnya 2 jam selepas makan.


Untuk mendapatkan kesan terbaik, pakai SAUNA PANTS untuk


50 minit pada satu masa.














TIP KURUS DAN SEHAT DI HARI RAYA YANG BAKAL MENJELMA









Tidak lama lagi bulan puasa akan menjelma.Hari Raya pun akan tiba.


Pasti ramai yang berusaha dengan gigih


untuk cantik dan slim kan.


Elynz Sauna nak bagi berkongsi Pehtua la kan.senang je.Lagi2 pada yang baru lepas


bersalin atau


mengalami masalah berat angin dan lemak air. Tak perlu makan ubat atau ke pusat rawatan


menguruskan badan.Hanya di rumah anda ..Sangat2 Privacy dan berbaloi2.






Langkah Pertama :


Rebuskan Air,Halia,Asam Jawa,Bawang Putih,Pandan ,Daun Sireh & Gula Merah.


Minum la hangat2 ye..






Khasiatnya :




Melancarkan peredaran darah, buang angin,, menghangatkan badan, menyahkan






toksin melalui peluh mahupun pembuangan.






Langkah Kedua :


Sapukan Slimming Hot Gel atau Slimming Ampoule/anti selulit di kawasan lemak degil,


kalau rajin wrapla badan supaya tak hilang terkena geselan atau kain.






Langkah Ketiga :


Masuk kedalam sauna.Lakukan selama 15-20 minit atau sambung semula dalam


10-15 minit lagi untuk


kesan yang lebih .






Langkah Keempat :





Setelah bersauna, scrub badan dengan Dead Sea Salt scrub Ginger.


Biarkan selama beberapa minit.Kemudian mandi InsyaAllah, kesannya lebih memuaskan


kulit pun lembut halus dan gebu.






Lihat la perubahan selepas melakukan 4 langkah diatas selepas 2 minggu.Insyaallah berjaya.


Mudah-mudahan usaha Menjadi kurus dan Sehat tercapai dan dapat bergaya tanpa lemak2


yang berlebihan tu kan.


Yang penting rajin diamalkan.....Selamat Mencuba !!!


































PROMOSI PRODUCT UNTUK


DITAMBAH LAGI DALAM SET SAUNA







(Sementara stok masih ada)






SET SAUNA KAMI MEMPUNYAI FREE GIFT YANG BERBEZA-MENGIKUT


PROMOSI TERTENTU.DAPATKAN TAMBAHAN PRODUCT UNTUK BERSAUNA


DENGAN HARGA YANG PALING RENDAH.












Herba Sauna (bernilai RM10) harga asal 17






Pengurut Kaki (bernilai RM15) harga asal 25




Serai Wangi (bernilai RM20)






Garam Laut (bernilai RM10)


Slimming Hot Gel (bernilai RM15/20/30)


Kerusi (bernilai RM15)harga asal 25


Body Wrapping (bernilai RM19)harga asal 22










(HARGA UNTUK PROMOSI SAHAJA TERTAKHLUK PADA MASA DAN


STOCK BARANG)

























PORTABLE STEAM SAUNA ONLY RM 339 410 HURRY UP!!!






































Set Sauna Murah RM289




INGIN BENTUK BADAN IDEAL?




1. Dengan hanya melakukan sauna di rumah, anda mampu memiliki bentuk badan idaman.

2. Tidak tahu di mana untuk mendapatkan set sauna?

3. Jangan risau, kami menyediakan tempahan secara online.

4. Ya, anda tidak perlu bersusah payah keluar untuk mencari set sauna kerana dengan hanya menghubungi kami, anda akan memiliki set sauna yang akan dihantar terus ke rumah anda.




Kami menjual set sauna pada harga yang amat murah dan istimewa kepada anda yang inginkan bentuk badan idaman dengan hanya melakukan sauna dirumah. Alat ini sangat menarik rekabentuknya disamping anda menonton TV alat ini dapat membantu anda mengeluarkan peluh dengan banyaknya.









Harga Basic Sauna Set RM299 (Promosi terhebat)




SET INCLUDED:




SAUNA TENT BLUE COLOUR

COOKER

BUILT IN CHAIR

SAUNA HERBS

MAXIMUM WEIGHT 100KG - RECOMENDED FOR THOSE HAVING WEIGHT PROBLEM

DIMENSI : 1 METER PERSEGI

Sauna tent dimension :106(height)*82(diameter)cm




Harga Diva Steam Sauna Set RM399(Promosi menarik)




SET INCLUDED:




SAUNA TENT

COOKER

FREE

CHAIR




TIPS UNTUK KESIHATAN


* Lakukan mandian wap sauna untuk selama 15 hingga 20 minit setiap kali.
* Tiga (3) kali penggunaan seminggu sudah memadai. Anda akan merasai kesegarannya setiap kali anda melakukan mandian.
* Minum air secukupnya sebelum dan selepas penggunaan sauna. Adalah baik untuk makan buah-buahan selepas penggunaan.
* Penggunaan sauna ketika perut kenyang adalah tidak digalakkan, memandangkan badan kita pada ketika yang sama juga menggunakan banyak tenaga untuk sistem penghadaman.


TIPS UNTUK MENGURANGKAN BERAT BADAN

* Lakukan mandian 20 minit diikuti rehat selama 15 minit dan sambung lagi untuk selama 10-15 minit lagi
* Amalkan selang sehari untuk tempoh 2 minggu dan lihatlah hasilnya.

FAKTA KELEBIHAN MANDI SAUNA
MENGELUARKAN TOKSIN
Peluh yg keluar semasa berada dalam sauna bukan sia-sia. Seperti yg diketahui, pori-pori yg membesar dan mengeluarkan peluh itulah akan mencantikkan kulit. Tapi di samping itu, turut keluar bersama peluh ialah toksin yg ada dalam tubuh kita. Kesannya kulit akan menjadi cerah & bersih.

MENINGKATKAN METABOLISMA
Bagi kesihatan tubuh, sauna akan meningkatkan degupan jantung antara 50-75% dalam masa 20 minit. Begitu juga dengan kadar metabolisme tubuh, sauna akan membantu meningkatkannya hingga 20%. Dengan ini, tubuh dapat membakar kalori lebih banyak dan kesannya bertahan hingga 3 jam kemudiannya. Satu sesi sauna membakar kalori sebanyak 600 kalori!!

MENGURANGKAN STRESS
Faktor inilah yang menyebabkan ramai yang memilih aktiviti sauna bila berasa stress. Biasanya, setelah selesai melakukan aktiviti sauna, fikiran akan merasa tenang. Stress dan kerisauan boleh dikurangkan denga sauna hingga membuatkan fikiran lebih damai

MENYEMBUHKAN MASAALAH KULIT
Panas ruang sauna yg biasanya antara 60-105°C akan menyebabkan pembuluh darah melebar dan tekanan darah meningkat. Hasilnya kulit akan menjadi sihat. Selain itu, masalah kulit seperti jerawat juga boleh dirawat. Sebabnya, wap panas sauna akan melembutkan jerawat sekaligus mempercepatkan proses penyembuhannya.

MEMBUNUH BAKTERIA & VIRUS
Mandi peluh melalui sauna akan membuat otot-otot tubuh berehat dan membolehkannya me‘nyah‘ toksin penyebab rasa letih setelah seharian melakukan aktiviti. Aliran darah yang semakin cepat membantu proses perbaiki sel otot. Selain itu proses pemanasansuhu tubuh ini juga bermanfaat untuk membunuh sel bakteria dan virus; meningkatkan kemampuan tubuh mengeluarkan racun sekaligus meningkatkan sistem imunisasi tubuh.

* Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori.
* Aerobics selama 30 minit membakar 400 kalori
* Berbasikal selama 30 minit membakar 250 รข€“ 500 kalori.
* Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori
* Berenang selama 30 minit membakar 400 kalori


PELBAGAI PAKEJ TERSEDIA DI RUMAH

PAKEJ KECANTIKAN
Mencantikkan kulit, menanggalkan daki-daki pada celah-celah badan seperti ketiak, paha, tengkuk, jeragat di muka & melancarkan peredaran darah.

PAKEJ MELANGSINGKAN BADAN
Membakar lemak (sehingga 600 kalori), sama seperti berjogging sejauh 5 km! Paling berkesan untuk kuruskan badan

PAKEJ KESIHATAN
Mengurangkan demam, selsema, lendir, kahak, alahan hidung, migrain, mengeluarkan toksik, mengurangkan sengal-sengal, sakit sendi, meningkat metabolisma, meningkat pengaliran darah, memecahkan lemak-lemak, kolestrol baru dan lama, mengurangkan berlaku penyakit jantung, strok dan darah tinggi, anti penuaan dan masalah tidur

PAKEJ LEPAS BERSALIN
Mengecutkan perut, rahim, paha, menyembuhkan luka-luka dalaman, menjadikan ibu lebih bertenaga & cergas



KEBAIKAN BERSAUNA








Mempunyai set sauna sendiri di rumah memang memberi banyak kemudahan dan manfaat kepada kita. Dengan adanya set sauna sendiri anda boleh melakukan sauna pada bila-bila masa dengan privasi. Mengapa kita perlu bersauna?

Terdapat banyak kebaikan dari segi kesihatan apabila kita bersauna. Tahukah anda mengapa bersauna baik untuk kesihatan kita?

Semasa bersauna, kadar pernafasan dan denyut nadi akan meningkat daripada 75 denyut seminit kepada 100-150 seminit semasa lebih kurang 15-20 minit mandi wap. Apabila ini berlaku, ia akan meningkatkan kadar peredaran (bukan tekanan darah) kerana haba dari wap air akan mengembangkan saluran darah untuk menampung peningkatan pengaliran darah ke seluruh badan.

Prosess ini akan membolehkan badan mengagihkan lebih banyak zat/ nutrient terutamanya kepada bahagian kulit dan menggantikan sel-sel yang telah mati. Oleh itu, kesan yang amat ketara sekali adalah anda akan kelihatan lebih segar / muda selama beberapa jam setelah anda mandi wap.

Dengan bersauna, kesan panasnya akan melegakan otot-otot yang boleh menghilangkan sengal-sengal, bisa dan kebas-kebas tubuh badan.

Antara kebaikan sauna yang lain adalah sauna dapat membuka rongga roma, mengeluarkan segala kekotoran atau toksin dalam kulit, menjadikan kulit anda lebih sihat dan menjadikan rambut bertambah segar, lebat dan berupaya untuk menghilangkan kelemumur.

Wap juga akan masuk ke rongga pernafasan dan terus ke system perjalanan darah atau fungsi organ memberi kesan yang baik kepada badan. Dari aspek perubatan, wap yang masuk melalui rongga pernafasan ini amat baik untuk rawatan resdung (sinus), bronchitis (radang paru-paru) alahan dan asma (lelah).




Khasiat – kasiat lain adalah

1) Melancarkan perjalanan darah dan menguatkan system imunisasi badan .

2) Baik untuk bertangas selepas bersalin, mengembalikan bentuk tubuh badan dan menambah susu badan serta mencairkan lemak.

3) Menggantikan sel-sel yang telah mati dan memberi kesegaran kepada kulit.

4) Terbaik ialah menghilangkan stress dan menjadikan anda sentiasa kelihatan segar dan muda.




KEHEBATAN Mandi Wap Panas di rumah..

Adakah anda prihatin tentang berat badan dan kesihatan anda?

Sila perhatikan manfaat bersauna dan bandingkan dengan kegiatan aktiviti bersukan yang lain:

1. Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori.

2. Aerobics selama 30 minit membakar 400 kalori

3. Berbasikal selama 30 minit membakar 250 – 500 kalori.

4. Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori

5. Berenang selama 30 minit membakar 400 kalori










Amalan Mandi

KAJIAN terbaru berkaitan dengan mandi mendapati ia bukan saja bertujuan
untuk membersihkan diri daripada kotoran, tetapi menjauhkan stress serta
berperanan penting meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Penyelidikan yang diterbitkan dalam New England Journal of Medicine menunjukkan penderita diabetes yang menghabiskan masa selama setengah jam berendam dalam air suam dapat menurunkan tingkat gula darah sekitar 13 peratus. Kajian di Jepun pula menunjukkan 10 minit berendam dalam air panas dapat memperbaiki kesihatan jantung terutamanya untuk lelaki. Berikut beberapa manfaat mandi kepada individu yang mengamalkannya.

Mengeluarkan racun: Mandi air panas sekitar 32 hingga 35 darjah Celsius membuka ruang yang dapat membantu mengeluarkan toksin. Mandi air panas membantu menurunkan tingkat gula darah, menyembuhkan sakit otot dan membantu menjaga usus besar supaya bekerja dengan baik. Waktu yang dianjurkan ialah selama 10 hingga 20 minit. Mandi air sejuk sangat baik untuk meredakan ketegangan. Ia dapat menyempitkan darah dan meningkatkan tingkat gula darah. Suhu yang dianjurkan ialah sekitar 12 hingga 18 darjah Celsius.

Jangkitan kulit : Penyakit kulit tertentu seperti ruam atau gatal-gatal boleh diatasi dengan menambahkan soda penaik (sodium bicarbonate) ke dalam air mandian. Ia bertindak sebagai antiseptik. Isikan air ke bekas mandian dan tambahkan soda penaik dan aduk sehingga rata. Digalakkan untuk berendam selama 10 hingga 20 minit.

Selesema dan sakit kepala : Merendam kaki dalam air panas
membantu menyembuhkan selsema, sakit kepala dan menyegarkan kembali kaki yang lelah. Masukkan air panas secukupnya dalam bekas sehingga menenggelamkan pergelangan kaki kemudian tambahkan beberapa titis minyak seperti lavender, peppermint atau lemon. Selepas basuh dengan air sejuk.Lakukannya selama 10 hingga 20 minit.

Insomnia : Merendamkan kaki dalam air dingin sangat baik
kepada anda. Yang mempunyai masalah imsonia atau memiliki masalah tidur.
Masukkan kaki sehingga ia merasa dingin. Perubatan ini berguna bagi kaki lelah,pendarahan hidung, selsema dan sembelit.